U bent hier: Home   >   Advies & Inspiratie   >   Slaapkamer tips
Slaapkamer tips

Slaapkamer tips

Haal meer uit je slaapkamer

Slaapkamer ideeën Je slaapkamer zou een oase van rust en relaxen moeten uitstralen. Een eigen plek, waar je je hoofd leeg kan maken en je lichaam de rust kan geven om te herstellen na een dag van spanning en stress. Heb je een kleine volgestouwde slaapkamer dan kom je minder snel in de ontspanningsfase. Heb jij dat nou ook? Dat het soms wel heel makkelijk is om van je slaapkamer een opslag te maken? Met verdwaalde meubelstukken, stapels kleding en andere rondslingerende persoonlijke spullen.

Wil je je slaapkamer weer terugbrengen naar die oase van rust, dan hebben wij een aantal tips.

 

  • De truc met licht

Om een kamer groter te laten lijken is door licht in je voordeel te laten werken. Gebruik lichte kleuren in verf, behang of bij de verdere aankleding van de ruimte. Lichte raambeklading, zoals shades voor de ramen, versterken het natuurlijke licht en geven de illusie van een grotere kamer.

  • Speel met de beschikbare ruimte

Neem in plaats van een losse garderobekast, meestal uitgevoerd met draaideuren en lades, een mooie maatwerk kast. Het liefst in hoogglans uitvoering, met eventueel een spiegeldeur, want dit reflecteert het licht weer, in plaats van het te absorberen. En dan zeker met schuifdeuren; dat vergt weer minder ruimte.

  • Gebruik spiegels

Dit is al bijna een cliché – spiegels geven een ruimtelijke effect aan de ruimte.

  • Kritische blik

Kijk eens kritisch door je kamer. Heb je al de beschikbare ruimte goed benut? Het bed zal altijd wel de middelpunt van de slaapkamer blijven, maar misschien kan het een maatje minder? Een smaller bed kan net zo comfortabel slapen als een breed bed. Zo houd je wat meer bewegingsruimte over om om je bed heen te lopen en geeft weer meer “lucht”.

  • Voorjaarsschoonmaak

Al is het geen voorjaar, hou af en toe eens een flinke schoonmaakbeurt. Kijk kritisch rond en verwijder alles, wat niet thuis hoort in je slaapkamer. Zo behoud je de rust in de slaapkamer.

  • Praktische omgaan met de beschikbare ruimte

Gebruik je de slaapkamer niet alleen maar voor de nachtrust, zorg dan dat je voor de andere activiteiten zo minimalistisch mogelijk omgaat met bij-meubelen. Er zijn veel handige oplossingen om winst te behalen, zoals een bank, die in de avond uitgeklapt kan worden als bed. Vraag eens naar de mogelijkheden bij één van onze AltijdGoedSlapen winkels.

  • Schrap elektronische apparatuur

Het gebruik van elektrische apparaten zoals tv, mobieltje, I-pad, laptop of tablet is taboe voor slechte slapers. Je wordt onbewust uit slaap gehouden door alle prikkels. Dus hou deze “energie-vreters” uit de slaapkamer als het enigszins mogelijk is.

  • Verlichting

Er zijn veel mogelijkheden om met extra kunstlicht de kamer rust en kalmte te laten uitstralen. Er is veel keuze in mooie spotjes, dimmers, wake-up lights of design verlichting. Maar ook indirecte verlichting werkt verruimend. Zoals verlichting boven een maatwerkkast, maar denk ook eens aan verlichting onder of boven je bed. Vraag hier eens naar als je één van onze winkels bezoekt.

© 2018 Wennekers Slapen